Stäng

Elon Ljud & Bild och Alert Alarm inleder samarbete

– Pressmeddelande

Hemelektronikkedjan Elon Ljud & Bild och larmföretaget Alert Alarm inleder ett nytt partnerskap och lanserar försäljning av uppkopplat hemlarm i 114 butiker runt om i Sverige. Genom samarbetet når Alert Alarm konsumenten i butik. 


Från vänster: Joakim Säll, Key Account Manager Alert Alarm, Anneli Sjöstedt, VD Electra Gruppen,
Karl Leffler, VD Alert Alarm och Martin Torstensson, Kedjechef Elon Ljud & Bild

Elon Ljud & Bild har under senaste året vuxit med 22 butiker och når nu de flesta hem med sina 114 butiker runt om i Sverige. Man ser över möjligheter att bredda sortimentet. När möjligheten att samarbeta med Alert Alarm dök upp var det naturligt för Elon Ljud & Bild att satsa:

- Larm och tjänster i och runt hemmet är en naturlig utveckling av vårt sortiment. Nu tar vi nästa steg i och med partnerskapet med Alert Alarm där vi kombinerar en trygg larmtjänst med vår rikstäckande butikskedjas möjligheter att hjälpa kunden hela vägen hem, säger Martin Torstensson, kedjechef för Elon Ljud & Bild.

Kedjan har tidigare sålt larmhårdvara. Detta blir första gången man kombinerar försäljning av både hårdvara och larmtjänster i butik.

- Vi har tidigare sålt enklare larmprodukter till konsument i butik och ser en ökad efterfrågan i att kombinera med en larmtjänst. Alert Alarms produkter är prisvärda och enkla att montera själv. Men givetvis hjälper våra butiker till med installation och service om man så önskar, säger Martin.

Alert Alarm har historiskt sålt sina produkter och tjänster online. I och med partnerskapet med Elon Ljud & Bild utökar man sina försäljningskanaler till att nu också kunna erbjuda en skräddarsydd larmlösning genom ett personligt möte i butiken.

- Samarbetet med Elon Ljud & Bild gör att vi kommer närmare våra kunder och kan erbjuda service på den lokala orten. Att ha en lokal och känd aktör som leverantör tror vi är viktig för många i vår målgrupp, säger Karl Leffler på Alert Alarm.

Under hösten har samtliga butiker genomgått en produktutbildning och är förberedda på att ta hand om nya och befintliga kunder när försäljningen startar i oktober.

- Larmtjänster ingår i vår definition av det smarta hemmet och vi ser fram emot att serva våra kunder med ytterligare ett produktområde som har blivit allt mer efterfrågat, säger Daniel Nilsson, Elon Ljud & Bild-handlare i Sollefteå.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anneli Sjöstedt, VD Electra, mobil 070-525 84 59
Martin Torstensson, kedjechef Elon Ljud & Bild, mobil 073-444 44 44
Karl Leffler, VD Alert Alarm, mobil 070-954 07 77