Stäng

Electra och Elon utökar samarbetet – lanserar ny gemensam e-handel

– Pressmeddelande

I november förra året bytte Audio Videos över 100 butiker namn till Elon Ljud & Bild. Nu lanseras en gemensam e-handel för Elon och Elon Ljud & Bild på domänen www.elon.se där konsumenter kan handla både hemelektronik och vitvaror från de två företagen.

Våren 2019 inledde Electra och Elon ett samarbete för att skapa Nordens största fackhandelskedja för hemelektronik och vitvaror. Förutom samarbete under ett gemensamt varumärke planerades också för en gemensam e-handel innehållande både hemelektronik och vitvaror.

- Vi har nu tagit ytterligare ett steg i vårt samarbete med att bygga upp ett starkt varumärke i Norden. Webbsidan skapar en gemensam plattform och det blir enklare för konsumenten att få hela utbudet på ett och samma ställe, säger Anneli Sjöstedt, vd på Electra, som ansvarar för varumärket Elon Ljud & Bild.

- Merparten av våra och Elons butiker fortsätter sin inriktning på hemelektronik respektive vitvaror, men vi har ett ökat intresse från många butiker som vill bredda sin verksamhet med båda sortimenten.

Unikt samarbete
Under det senaste året har företagen arbetat för att synkronisera marknadsföringsinsatser och stärker nu marknadspositionen ytterligare med en ny gemensam e-handel. Anneli fortsätter:

- Det är en styrka att tillsammans vara representerade med 400 butiker runt om i Sverige. Vi kan erbjuda service, support och utlämning i en omfattning som ingen annan. Vi skapar ett bättre kunderbjudande samtidigt som vi stärker våra butikers konkurrenskraft.

Utvecklingen av e-handeln har inneburit många utmaningar i att anpassa olika lagersystem, butiksdatasystem och processer för att göra det så enkelt som möjligt för slutkonsumenten.

- Det här samarbetet är en perfekt matchning för både konsumenter och butiksägare. Vi stöttar nu alla våra butiksägare och medarbetare som vill dra nytta av samarbetet fullt ut och utveckla erbjudandet i butikerna, säger Stefan Lebrot, VD och koncernchef på Elon.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anneli Sjöstedt, VD och koncernchef för Electra Gruppen, mobil 070-525 84 59
Martin Torstensson, kedjeledare för Elon Ljud & Bild, mobil 073-444 44 44