Stäng

Electra Gruppen inleder nytt logistiksamarbete med Scandinavian Luxury AB

– Pressmeddelande

Electra inleder ett nytt logistiksamarbete med Scandinavian Luxury AB (SLG AB). Uppdraget beräknas starta 1 september och innebär att Electra ansvarar för såväl logistik inom Norden samt direktleveranser till slutkund.

SLG AB har tagit beslut om att inleda ett logistiksamarbete med Electra. Uppdraget innebär att Electra tar över både den nordiska logistikfunktionen och direktleveranser till SLG:s slutkunder. Uppdraget beräknas tas i drift från och med 1 september 2020.
SLG är genom sina e-handelskanaler en ledande aktör inom sin bransch. Bolaget omsätter ca 160 mkr och har haft en positiv utveckling de senaste åren.


- Electras långa erfarenhet inom logistik till detaljhandeln och till e-handelsverksamheter var en avgörande del i vårt val av ny partner. Våra långsiktiga mål, både när det gäller tillväxt och kundupplevelse, kräver en modern kombination av supply chain och IT-struktur. Det är vår uppfattning att Electra besitter de kunskaper som krävs och vi ser fram emot en spännande resa tillsammans med Electra, säger Joel Lagerroos, VD för SLG.


Uppdraget omfattar en stor del av Electras helhetserbjudande och innebär också att Electra tar sig in i en ny bransch. Anneli Sjöstedt, VD för Electra, kommenterar:

- Det är med både tillförsikt och stolthet vi nu går in i samarbete med SLG. Dels får vi ett nytt uppdrag i en ny bransch, dels förstärker den vår strategiska plan att agera på den nordiska marknaden. Avtalet med SLG innebär att de kommer nyttja många av våra tjänster vilket är mycket positivt för Electra och vår personal.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anneli Sjöstedt, VD och koncernchef för Electra Gruppen, mobil 070-525 84 59
Joel Lagerroos, VD och grundare av Scandinavian Luxury AB, mobil 070-855 89 58